Vrouwen weten waarom

Hoe kon het toeval mooier zijn dan dat een week na mijn column: “Mannen weten waarom” er ineens een mannenactie kwam. Voor de vrouw in een mannenwereld. Zeg maar het tegenovergestelde van een vrouw die een man aan de barbecue probeert te charmeren.
Voetbal is allang niet meer de mannensport zoals wij dat graag pogen te claimen. Waar andere landen al op ons voor lagen met vrouwenvoetbal, lijkt nu ook eindelijk het kikkerlandje dat zo graag als vrouwvriendelijk probeert over te komen zich aan te sluiten. Vrouwen weten waarom. Denken ze. Maar dat hoor je me niet hardop zeggen, want hun denken kan soms wel eens hard aan komen. Mannen weten.
Nu is er een voetbalclub in het Oosten van het land die denkt te weten wat er door een vrouwenhoofd gaat. Deze Twentse en tevens mijn club, Heracles Almelo, heeft de primeur om als eerste Europese voetbalclub een vrouwenvak in haar stadion te hebben. Vak L. Van Livera. Want daar worden ze dan natuurlijk door gesponsord. Tenminste, een beetje slimme ondernemer zou dat doen.
De “L” staat natuurlijk voor ladies, dit moet kennelijk in het Engels. The commercial man knows why. Ik bedacht me toen dat een dergelijke letterindeling best wel handig is voor het plaatsen van supporters. Als we dan toch eenmaal bezig zijn, kunnen ze net zo goed alle letters functioneel gebruiken. Nou als eerste hebben we natuurlijk de “F” als familievak. De “B” voor bezoekers, de T voor de thuissupporters… dit is een énorm groot vak. “H” voor de hooligans, daarnaast de “P” voor de politie of de “W” want in Almelo worden ze wel liefkozend wouten genoemd. De “S” wordt uiteraard skyboxen, de “E” voor de ettertjes, ook wel kindervak genoemd. “R” voor de rolstoelers en de “T” voor de trommelaar. Maar die kan ook onder de “I” als hij te fanatiek is. Isoleervak.
Afijn, ik dwaal af. We waren bij vak “L”. Mede mogelijk gemaakt door Lush. Uw cosmetica. (Hint commerciële Heracles man!) Men wil daar dus dertig vrouwen in zetten en hen op een vrouwelijke manier voetbal laten beleven. Aan alles is al gedacht. Dekentjes, kussentjes, extra toiletten… en dan maar zeggen dat mannen zeikerds zijn. Zelfs thema-avonden, denk hierbij aan modeshows, verwenpakketten, gewoon de totale belevenis voor de vrouwenvrouw. Geen gehaktbal, maar een broodje gezond. Een wijntje in plaats van een plastic beker bier. Het hoogtepunt is dan 22 gespierde kerels op een voetbalveld die zich als echte mannen elkaar de schenen blauw schoppen. Vak “A”. Alpha.
Ik dacht, dat moet niet gekker worden! Wil ik een fatsoenlijk glas wijn hebben met een lekker stukje eten in plaats van een in vet druipende frikandel, moet ik in het vrouwenvak zien te komen. Dat lijkt me wel wat. Tussen dertig vrouwen in de voetbalwedstrijd kijken. Moet je eens voorstellen als er een doelpunt valt. Oordopjes in en juichen maar. Bij elke gewonnen wedstrijd loop je met een grijns van oor tot oor het vak uit. Michiel weet waarom. Als bonus heb je ook nog eens extra toiletten in plaats van pisgrotten. Oké, eens in de maand zal de sfeer wat grimmiger zijn. Dan moet je oppassen met wat je zegt en de dames in alles gelijk geven en als ze te chagrijnig zijn een blaasontsteking veinzen en het toilet in vluchten. Deze periode is trouwens ideaal bij risicowedstrijden. Zet de dames eenmalig in vak “O” naast het uitvak en zie hoe zelfs de grootste neanderthalers afdruipen met hun staart tussen de benen. Vrouwen weten waarom.
Ik zie mezelf al zitten in het vrouwenvak, maar ja, ik mis wat punten om hierin te mogen. Dus ergens is het wel een soort van discriminatie. Waar de man aangezet wordt tot werken in allerlei reclames, mag de vrouw genieten, ontspannen en toveren ze zelfs een voetbalbolwerk om tot een Libelle-vriendinnendag. (Nog een hint!) Uiteindelijk komt het natuurlijk op het zelfde neer: geld uit de zak kloppen.
De reclame weet waarom, Heracles weet waarom, wij mannen? Hebben nog steeds geen flauw idee. De vrouwen? Ook niet, maar hierover kun je maar beter niet in discussie gaan.
Vrouwen weten waarom.

Vrouwen weten waarom

Bron afbeelding: Metronieuws

54 gedachtes over “Vrouwen weten waarom

 1. Ik lig plat onder mijn bureau, nu ook mijn andere pols gebroken 😉
  Heerlijke lectuur. Maar zelfs met al die verwennerij zou ik nog bedanken, nog meer zelfs dan anders.

  Geliked door 1 persoon

 2. Iedere keer als ik een blog van jou lees, zit ik altijd te grinniken en heb ik een smile van oor tot oor. Zo leuk en onderhoudend geschreven. Vrouwenvoetbal? Tja, ik heb jarenlang mijn dochter met voetballen moeten aanmoedigen, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me stiekem wel eens omdraaide om van het spel van de jongens te kunnen genieten…. niet verder vertellen hoor.

  Geliked door 2 people

 3. Toen mijn dochter het `goede nieuws` op tv hoorde, riep ze meteen dat het de L van Losers was.
  Nu heb ik niets met voetbal (zolang Feijenoord maar wint, geintje) maar als ik naar een wedstrijd zou gaan, zou ik liever tussen de mannen zitten.
  Heel vermakelijk geschreven met je ´alfabet!´
  lieve groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Je weet het weer aardig te vertellen, Michiel. Misschien kunnen we samen eens in een minijurk (zomer) of in een burka (winter) proberen dat paradijselijke vak te betreden? Ik heb weliswaar niets met voetbal, maar wel degelijk met vrouwen 😀 .

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een heerlijk blog om te lezen. Ik zit inmiddels zo te schateren van het lachen dat er van alle kanten gezinsleden komen kijken wat er aan de hand is.Proestend van het lachen lukte het me even niet om dat onder woorden te brengen. Ik heb ze allen de link naar jouw blog gestuurd. Nu kan ik in alle rust een reactie tikken op jouw hilarische blogpost 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuk vervolg op de post waardoor ik je blog begon te volgen! Ik heb hier ondertussen al heel leuke en mooie dingen gelezen! Moet eerlijk toegeven ook dat jou blog één van de belangrijkste redenen is ook waarom ik met regelmaat de lezer eens open. Om één of andere gekke reden (wss. te laat in de avond) was je uit de genomineerden gevallen… Bij deze nog recht gezet! Ik weet niet of je hier voor al dan niet voor open staat (zelf schrok ik wat bij de 2e en ben ik niet van plan om mijn blog ermee vol te plaatsen dus zou het zeker begrijpen moest je passen).

  https://bbqbastard.wordpress.com/2015/07/27/creative-blogger-and-infinity-dreams-award-dreams-and-facts-about-myself/

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Sharing is Caring Tag - Liever Voordelig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s