Piet Kreel

Piet Kreel is een bijzondere man. Ondanks zijn oude leeftijd is hij nog te fit en trots voor een looprek of ander soort moderne larie. Zijn buurvrouw Tess de Ridder, heeft mij gevraagd om af en toe eens over hem te schrijven. Zijn biografie, zei ze gekscherend.

Nieuwsgierig als ik was, ben ik me gaan verdiepen in deze nukkige eigenwijze man. Aan de hand van zijn buren en familie, kwam ik erachter dat deze negentig jaar oude man een zo een normaal leven leidt, met zulke boeiende passages in zijn verleden, dat zijn dagelijks leven bijna als vanzelf op mijn laptop tot leven kwam.

Ik heb hem gevolgd en dat resulteerde in het boek:

Piet Kreel is nog wel

Daar stopt het niet. Piet zijn verhaal is misschien dan wel verteld grotendeels, dat wil  nog niet zeggen dat alles meteen goed is. Zijn kleinzoon Tom die qua uiterlijke en karakter het meest op hem lijkt, heeft zijn handen vol aan een scheiding, puberende kinderen, liefde en vooral zijn broer Freek. Hoe laveert Tom Kreel zijn persoonlijke leed weer in rustig vaarwater? Hoe zorgt hij ervoor dat zijn broer weer met zijn hersens gaat denken? Nog maar te zwijgen over  een liefde die vindt dat hij er nog  niet klaar voor is.

Het zal allemaal te lezen zijn in :

Piet Kreel is nog steeds, boek 2: Tom Kreel (werktitel)

 

Op alle teksten en verhalen op deze website rust copyright. Alle rechten voorbehouden. De teksten en verhalen op deze website mogen niet zonder (schriftelijke) toestemming worden gebruikt of worden vermenigvuldigd voor andere doeleinden. Voor meer informatie neem contact met me op.

Copyright © 2014 – 2015 · All Rights Reserved · MichielZiet

15 gedachtes over “Piet Kreel

  1. Al eerder had ik wat stukjes gelezen, snippers uit een mooi verhaal.
    Gisteren en vandaag heb ik alle hoofdstukken tot nu toe (7) gelezen. Mooi geschreven Michiel. Een mooi inkijkje in uw leven ‘meneer Piet’.

    Ik kijk uit naar deel 8,9,10…..

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Piet Kreel | Taallent

  3. Pingback: Interview #7 Michiel – Creabealounge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s