Stickertjes

Waarom? Dat is mijn vraag. Het grote waarom? Heb ik iemand iets misdaan? Is het een soort van wraakactie van de producent?
Waar ik het over heb?
Appels. Dan niet zo zeer de vrucht an sich, die kan er ook niet veel aan doen, maar wel die horken die ze leveren aan de supermarkten. Het kan ook een persoonlijke vendetta tegenover mij gericht zijn, dat weet ik niet. Het valt mij in elk geval op dat er op elke appel een stickertje zit. Een ruitvorming stickertje met daarop het type appel of wie de leverancier is van deze vrucht. Totaal overbodig want dat is de appelboom namelijk. Zelfs een demente baviaan die zich nooit laat zien in Adventure Zoo Emmen weet dit nog.
Wat is het nut van zoโ€™n stickertje? vroeg ik me vanochtend nog af terwijl ik het ranzige smakende plakkertje uit mijn mond pulkte. Ik had hem met mijn brakke kop even gemist. Op de zak staat toch alles wat ik weten wil? Hoe de appel smaakt, waar het vandaan komt et cetera.
Junior krijgt van mij altijd een appel mee naar school. Vanwege zijn handicap zorg ik er dat het ding stickervrij is. Anders eet hij het genadeloos op. Met plakker en al.
Daar sta ik dan met de appel. Schrapend over zijn buitenkant om dat stickertje er af te frunniken. Nu weet ik niet hoe de gemiddelde man zich verzorgd, maar over het algemeen hebben ze niet tot nauwelijks nagels aan hun vingers. Ik in elk geval niet. Dus met het stompje wat ik op mijn wijsvinger heb doe ik moedige pogingen dat vervloekte ruitje van de appel te krijgen. Ik blijf kalm. Misschien met mijn duim?
O, oh, de eerste inkepingen beginnen zich te vertonen in mijn Granny Smith. Gloeiende! Waar zit het mee vast? Behangplaksel?
Rustig blijven, Michiel! Ik haal een keer diep adem en concentreer me weer op de appel. Puntje van de tong buitenboord.
Het is los! Een deel van het vruchtvlees onder de oppervlak wel te verstaan.
God noderju!
Nog een keer adem halen.
Mijn hand lekt via mijn vingers appelsap op het aanrecht.
De appel verdwijnt met dusdanig geweld in de groenbak dat CSI er moeite mee zou hebben het te herkennen.
Appelleveranciers, stop met deze micro-terrorisme! Als je zo nodig wilt plakken, plak dan die zak van vol. En dan bedoel ik niet jullie baas.
Het aanrecht thuis is ontdaan van alle appelsporen die naar mij toe zouden kunnen leiden. Junior is naar school. Wederom met een banaan en wat druiven.

Boze appel

57 gedachtes over “Stickertjes

 1. Misschien is stickerverwijderaar een optie? Er zit toch al heel veel troep in die appel en omheen, dus dat kan er ook nog wel bij? hahahaha

  Of een stoommachine, waar je behang mee van de muren haalt, dat zie ik je ook wel doen, hahahaha

  Die stickertjes, ik ben het helemaal met je eens, die snap ik dus ook niet, geeft alleen maar extra troep dus aan de appel ook weer ๐Ÿ˜ฆ

  X

  Geliked door 3 people

 2. Hoe jij t verteld is toch wel ‘baas’. Al komt er zo iemand buiten adem naar me toegerend om te vertellen over een wel heel boeiend nieuwtje (reddingsactie per helicopter/Oprah bezoekt Nederland/er is een girafje geboren/weetikhet) zal ik hem/haar alsnog onderbreken om over die verdomde appels en die arme Michiel te vertellen.

  ๐Ÿ˜‰

  Geliked door 2 people

 3. *Giert het uit* rete-herkenbaar namelijk en tsja niet alleen op fruit maar wat dacht je van als je iemand iets kado wilt geven en zo’n K*T plakkertje ervoor zorgt dat je hele plezier vergalt is of dat het kadootje net als de appel alle hoeken van kamer te zien krijgt (toch maar een envelopje met geld dan?) ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

 4. Erg leuk! Ik erger me ook blind aan al die stickertjes. Ik heb pasgeleden drie pennen gekocht waar stickers opzaten over de hele lengte. Ik heb ze er met geweld afgehaald. Dus toen plakten de pennen, waardoor er dus met goed fatsoen niet meer mee te schrijven valt. Stickeroplosser loste ook de huls van de pennen deels op, waardoor die er nu uitzien alsof ze uit het jaar kruik komen. Met jou vraag ik: waarrrรณmmm?!

  Geliked door 1 persoon

 5. Heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan, maar je hebt gelijk, dom idee. Maar dat vind ik ook van de plakkertjes die ze perse op wijnglazen willen plakken… Verschrikkelijk!!
  Dit was echt een appel-peer vergelijking, haha ๐Ÿ˜€

  Geliked door 1 persoon

 6. Met de punt van een scherp mes trek je het er zo af. Moet je die wel op zak hebben. Dat hokjesgedoe irriteert me mateloos. Wil zelf nooit ergens bij horen omdat dat plichten oplevert. Heb een oplossing gevonden voor de etiketjes waar ik me blind aan ergerde. Plak nu stickertjes van kiwi’s bananen en appels op een speciale bladzijde in mijn schrijfschrift (-: Werkt positief: heb al zoveel fruit gegeten!
  Erger me groen en geel aan prijsstickers die nergens afgaan. Van pennen en – nog erger – boeken.

  Geliked door 1 persoon

 7. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Jij bent ook echt de enige die een appelstickertje tot een komedie weet te verdraaien. XD Al snap ik je frustratie. Erger mezelf ook vaak de pleuris aan die stickers. En, waar laat je ze dan? Als ik lekker op de bank/stoel/buiten zit met mijn appeltje, heb ik geen zin om naar de prullenbak te lopen voor dat stomme stickertje. Tja, en dan is het ook nog eens hartstikke onhygiรซnisch.

  Geliked door 1 persoon

 8. Toevallig vroeg ik me laatst ook af waarom er nog een sticker op moet, terwijl op de verpakking staat wat voor appel het is. Nog beter: geen voorverpakte appels kopen maar gewoon losse appels. Daar zit geen sticker op!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s