Schoonmaakster dating

Ik was op zoek naar een schoonmaakster. “Ster”, inderdaad.
Goh, wat seksistisch, hij wil alleen maar een vrouw. Wat stereotype is dit, zeg!
Dat klopt. Heel stereotype. Niet zozeer dat alle schoonmakers automatisch vrouwen zijn. Nee, meer omdat mijn vooroordeel over mannen en poetsen best wel erg is. Ik reken dan bij mezelf af.
Nou, ik wacht de verontwaardigde reacties met hygiënische interesse af.
Het vinden van een schoonmaakster. Ik dacht, ik google even op huishoudelijk hulp gezocht en voilà, je komt wat kandidaten tegen en zoekt contact met ze. Niet dus. De eerste links waren allemaal sites als werksters.nl, housecleaning.nl en de meeste suggestieve van allemaal: sopje.nl. Wie wil er nu niet een lekker soppende schoonmaakster?
Al die pagina’s bieden je een scala aan alles kunnende vrouwen aan. Zelfs de tuin doen ze nog voor je. Ik was in de huishoudelijke hulp hemel beland, dacht ik. Overal stonden foto’s bij van knappe, veelal blonde dames, poserend op hun meest zwoele manier. Ik zat toch wel op een huishoudelijke hulp site? Als ik niet beter wist kon het net zo goed een datingsite zijn. Of erger. Soort van jouw vrouw mijn vrouw, maar dan: jouw werkster, mijn werkster. Even soppen met een werkster. Sop-jij-of-sop-ik.nl?
Uiteindelijk vond ik op werkster.nl een geschikte kandidate van 51 jaar. Zonder foto. Ik wilde eigenlijk een 19 jarige studente mét foto, maar op dringend verzoek van mijn vriendin werd het een oudere vrouw met ervaring. Ach, ja, op een oude dweil moet je het leren, nietwaar?
Ik klikte haar aan op de site en kwam vervolgens op een gedeelte waar ik haar kon schrijven. Mooi. Ik tikte daar een heel relaas en klikte op verzenden.
Je hebt een gratis basis account. Neem een premium account om je reactie af te ronden.
Wat? Hoe? Huh? Ik mag het bericht niet verzenden? Ja, mag wel, maar dan wel even 9,95 euro per maand betalen graag. Dit is een grap!
Dat was het niet. Heel even dacht ik, dat als ik me “gratis” aanmeldde, dat het al voldoende was, maar nee. Wil jij vrouwen aanspreken, dan moet je dokken!
Nu kreeg ik helemaal het afpersende datingsites gevoel erbij. De vrijgezelle mannen en de second lovers onder ons weten het wel. Je hebt een gratis account bij zo’n site, de meest onwaarschijnlijke, bloedmooie vrouwen zoeken contact met je, opgewonden als je bent, meld je je meteen betaald aan en als sneeuw voor de zon zijn al die te mooi om waar te zijn vrouwen verdwenen. Net als het geld in je portemonnee.
Alleen dit waren geen dating sites. Het ging gewoon om schoonmaaksters! Mensen die graag verdienen door andermans huizen weer toonbaar te maken. Gewoon in oude spijkerbroek. Niet in jarretels!
Afijn, ik stak de denkbeeldige middelvinger op naar de sites en dacht: “bekijk het maar, ik zoek wel op een andere manier.” Kreeg ik toch nog een mailtje. Ik plak hem hieronder. Letterlijk. Niets aangepast, niets aangedikt, gewoon zoals ik hem kreeg:

Hallo Michiel

Mijn naam is Alexis en ik ben de oprichter van xxxx. Ik ben ook de vader van 3 mooie meisjes 🙂
Ik merkte na het ontvangen van uw registratie dat uw advertentie nog niet is afgerond. Heeft u een probleem gehad ? Ik wil u graag helpen als dit het geval is.

Als u bijvoorbeeld simpelweg door profielen op de site wil bladeren kan dit zonder het noodzakelijkerwijs maken van advertenties.

Als u heeft besloten om de site niet te gebruiken, kunt u me dan vertellen waarom? Uw feedback zal echt helpen om het te verbeteren !

In ieder geval wens ik u veel succes met uw onderzoek !
Alexis

Laat het bezinken. Deed ik ook. Deze man… Alexis… zat er toch echt mee dat ik haar… euh… zijn profielen niet verder bekeek. Wel grappig eigenlijk, de enige man onder de schoonmaaksters die me mailt. Hij heet dan wel Alexis, dat compenseert een beetje. Wel nu, het enige wat ik kon doen was even reageren.

Dag Alexis,

Het probleem is dat ik veel moet betalen voor een eenmalige verzoek-actie. Daar pas ik voor. Ik krijg het gevoel dat ik op een veredelde dating-site ben. Daar beloven ze je ook veel moois voor niets, maar als je het wilt, is het moois plots verdwenen en zit je vast aan een duur nutteloos abonnement.
Maar afijn, bewijs mij het tegendeel maar en wees daadwerkelijk gratis.

Groet,

Michiel

Tot op heden niets meer vernomen. Ik vermoed dat het ook niet meer gaat gebeuren.
Schoonmaakster-sites. Mooi bedacht, maar dames (en ook heren) meldt u zich er niet voor aan als u werk zoekt! Deze sites zijn maar op één ding uit en dat is dat hun portemonnee gevuld wordt. Je kunt beter de plaat poetsen.

 

Schoonmaakster

57 gedachtes over “Schoonmaakster dating

  1. Briljant!
    Maarre, hoe weet jij eigenlijk hoe het werkt in datingland? Jij had toch een tijdje een hartstikke leuk saunameisje?

    Wist je trouwens dat het ‘junk’ type meer mijn type is qua schoonmaakdates?
    Zie http://waterfruit.wordpress.com/2015/20/02/de-schoonmaakjunk/

    p.s. Weet jij waarom het altijd zo moeilijk is om een link naar een website vanaf je smartphone in een reactie onder een artikel op wordpress te plaatsen? Moet altijd het hele adres overschrijven omdat hij weigert te knippen en te plakken 😦

    Geliked door 1 persoon

  2. Graag reageer ik hier ook even op. Want naast dat ik het een grappig verhaal vind, viel het kwartje meteen toen ik de naam Alexis hoorde! Ik heb me ooit ook ingeschreven om me aan te bieden als schoonmaakhulp, omdat ik echt nergens werk kon vinden, maar toen dit niet lekker liep, kreeg ik ook zo’n mail van Alexis met z’n 3 mooie dochters. En ik had het idee dat het hier om een Franstalige organisatie ging (België misschien) want de mails waren in erg krom Nederlands geschreven. Na een tijdje ook niets meer vernomen. Bizar.

    Geliked door 1 persoon

  3. Die reactie die je trouwens kreeg, is een standaardbericht die men uit doet gaan als ze al wel je emailadres hebben maar nog niet je geld :). Ik heb ooit hetzelfde bij belsimpel gehad toen ik mezelf wilde aanmelden voor die 2 g aan internet en gratis bellen en smsen. Googlen op belsimpel maakte dat ik heeeeeeel snel ervan zag.

    Geliked door 1 persoon

  4. Sopje.nl? Hahaha ik verwacht dan toch een heel andere soort website. Een bedrijf met zo’n naam kun je ook gewoon niet serieus nemen toch?
    Fijn dat je inmiddels een schoonmaakster gevonden hebt, want dit soort websites zouden eigenlijk verboden moeten worden. Echt geldklopperij.

    Geliked door 1 persoon

  5. Hahaha, wat heb ik weer moeten lachen. Die schoonmaakbedrijven zijn inderdaad vaak heel schimmig. Privé doe ik het gewoon zelf, nou ja met hulp van mijn lieve mams. Voor het bedrijf hebben we op dit gebied ook al het één en ander meegemaakt. Uiteindelijk hebben we een dweil-machine voor het bedrijf gekocht. Onze jongens dweilen dus zelf en of ze dat topless doen of niet, ik heb geen idee.

    Geliked door 1 persoon

  6. Gouden paardjes

    goede schoonmakers zijn hun gewicht in goud waard
    toch worden ze erg vaak uit de hoogte bekeken
    vooral door lui die niets kunnen behalve preken
    én kritiek geven, al werken die mensen als een paard

    Knap schrijfsel weer!
    Dankjewel voor de inspiratie, Michiel! 🙂

    Lenjef

    Geliked door 1 persoon

  7. Wat een hilarisch logje! Echt weer op zijn Michiel’s haha!
    Wat een nepperij zeg… niet normaal en ja betalen zal je als je verder wil..
    Ik heb een hulp gevonden via een Facebook pagina voor mijn woonplaats. Superveel reacties van échte schoonmaaksters!

    Geliked door 1 persoon

  8. Serieus? Whahahahahahahaha OMG, ik wist niet dat ze bestonden, maar laat ik je dan een tip geven, ga eens ouderwets naar de supermarkt, daar hangen nog steeds van die borden ergens met hand geschreven advertenties, wedden dat er kaartjes hangen met aanbod, schoonmaaksters? 😉

    Als ik nu dichter bij je zou wonen, dan was ik er al geweest, maar dan zonder jarretel denk ik 😛 Anders leid ik je zo af. hahaha

    X

    Geliked door 1 persoon

  9. Ik kan je lezing bevestigen, Michiel. Eenmalig heb ik me wel aangemeld omdat ik snakte naar een schoonmaakster. Niks geen oudere dame met geblondeerd haar uit een potje (ja, ik zocht ook naar een authentieke schoonmaakster die van aanpakken wist). Ik kreeg een aantal anderstalige mannen (!) over de vloer, die ongeveer op hetzelfde amateurniveau schoonmaken als ik dat zelf doe. Een gevalletje van de schoonmaker met het sop weggooien.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie